17 juni 2014

Dots van de FED: verlagen ze hun verwachtingen voor de FED rente op lange termijn?

Na al het spektakel van Draghi en de recente oprisping van Carney is het weer de beurt aan de FED om de gemoederen in beweging te gaan brengen.

Ze geven van te voren aan wat ze van plan zijn aan Hilsenrath van de Wall Street Journal Jon Hilsenrath:  Interest-Rate Puzzle Confronts Federal Reserve Officials

. Deze proefballonnetjes kunnen overigens weer ingetrokken worden als de markten er te furieus op reageren.
Gisteren was Hilsenrath ingeseind dat men erover zat te denken de voorspellingen voor de normale eindrente van de FED te verlagen onder de huidige 4%.
Dudley had hiervoor al het startschot gegeven: A 4% fed funds rate would be "much too high in the current economic environment in which headwinds persist, and somewhat too high even when these headwinds fully dissipate,"


De discussie is ook wat de dots van Yellen zijn. Er zijn sterke vermoedens dat de dots van Yellen voor 2015 en 2016 bij de laagste vier horen. En Yellen gaat andere gouverneurs ervan overtuigen wat dichter bij haar voorspelling te gaan zitten.
Volgens Hilsenrath gaat de discussie er echter vooral over of je een lager cijfer dan 4% op lange termijn moet hanteren. Maar als men lagere eindrentes verwacht, dan gaat men ook voor een lagere rente eind 2016. (Ook Yellen).
Summers met zijn verhaal van eeuwige stagnatie in de VS heeft kennelijk indruk gemaakt op de FED.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten