19 juni 2014

FED niet extra aardig: haviken doen hun werk

De FED besloot zoals verwacht extra QE met $10 miljard per maand te verminderen, besloot al helemaal niet om iets met de rente te doen en kwam niet met iets nieuws.
Hilsenrath, het doorgeefluikje van de FED bij de Wall Street Journal, had ons al voorbereid op lagere schattingen voor de eindrente van de FED, maar de dots lieten zien dat ze maar heel weinig lager waren.
Sterker nog, de dots voor 2015 en 2016 gingen een pietsje omhoog. En dat terwijl men de groeiverwachtingen voor 2014 naar beneden moest brengen (al ziet men wel 3,8% groei in H2) en ietsje lagere groei op lange termijn zag. Men bleef melden dat het niet zo best met de huizenmarkt ging.
Dat komt waarschijnlijk omdat de nieuwe stemgerechtigde gouverneurs een stuk meer havik zijn dan de vorig jaar stemgerechtigde gouverneurs.
Dat wist kennelijk iedereen, want iedereen had als commentaar dat de FED meer duifachtig was dan gedacht (en dus was er een all time high van de S&P in de maak).
Het hielp ook dat yellen zei dat een inflatie van meer dan 2% geen reden voor zorg was voor haar (natuurlijk vooral omdat de inflatie die FED belangrijk vindt, PCE, veel minder lijkt op te lopen dan de kerninflatie). En ook dat 3 gouverneurs vonden dat de rente pas in 2016 verhoogd hoefde te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten