15 juni 2014

terug uit Bordeaux

Na twee weken vakantie in een warm Baskenland/ Bordeaux ben ik weer thuis.
Hierboven de miroir d 'eau, het stuk van het Place de la Bourse in Bordeaux dat onder water gezet wordt/ verneveld wordt via kleine fonteintjes tot een heel veld van mist. Zeer populair en bijna iedereen trekt er zijn schoenen voor uit om er doorheen te banjeren.

In die twee weken is er niet veel veranderd op de beurzen. Goldilocks duurt voort, nu door de acties van Draghi en economische cijfers die op aanhoudende niet hoog genoege groei en inflatie wijzen. Al lijken de cijfers over kredietgroei en vertrouwen midden- en kleinbedrijf in de VS wel erg sterk te gaan worden.

 Er waren veel foto's van een uitzonderlijk vrolijk kijkende Draghi na zijn performance bijna twee weken geleden, zo blij was hij dat hij de markten toch nog tegen de verwachting in positief kon verrassen. Als je bij bedrijven ineens een verandering ziet van chagrijnige/bezorgde foto's naar opgewekte foto's , is dat meestal een zeer goed teken.

Via Le Monde was er al een tijdje heel wat te lezen over de uit de hand lopende militaire situatie in Syrië en Irak. Toch lijkt de situatie niet erg bedreigend voor de beurzen, het voorkomt voorlopig wel een daling van betekenis van de olieprijzen die er wellicht anders wel was gekomen.

kortom, het is als de Poppy's al weer decennia geleden zongen: rien a changé, tout a continué [Goldilocks].

Geen opmerkingen:

Een reactie posten