17 juni 2014

voetbalpessimisme Engeland extreem, optimisme grootst bij Brazilianen en Spanjaarden

http://www.nytimes.com/2014/06/11/upshot/world-cups-most-pessimistic-country-england.html?_r=0Het plaatje met dots laat op de Y-as de sterkte volgens de FIFA punten zien per land en op de X as het percentage Mensen dat vindt dat het eigen land wereldkampioen voetballen wordt.
De Engelsen zijn met 4% het meest pessimistisch (de dikke stip), de Brazilianen met 64% het meest optimistisch. Voor vrijdag dacht 44% van de Spanjaarden dat ze wereldkampioen zouden worden, 21% van de Italianen, nog iets meer dachten de Portugezen en de Russen.

Het plaatje in de New York Times is duidelijker.
Men verbaast zich vooral over het pessimisme van de Engelsen, die een hele historie van overoptimisme hebben. Vanmorgen zeiden mijn collega's in Engeland dat ze maar fan van Nederland gingen worden, Engeland had immers geen enkele kans.

Ach ja, en dan was er nog die Spaanse architect die € 100.000 aan benzinebonnen won door te raden dat Nederland met 5-1 van Spanje zou winnen:


As we know now, the Netherlands rocked Spain 5-1 in a eye-opening performance which included showpiece goals from Robin van Persie and Arjen Robben. It’s a scoreline nobody on the planet saw coming except for one man, 56-year-old Spaniard Jacobo Ríos-Capapé.

According to Spanish sports daily Marca, Ríos-Capapé was the only person to accurately predict the  5-1 loss by Spain in a contest run by Cepsa, a Spanish gas company. Over 70,000 people participated, totaling over 120,00 entries. In turn he collected about $135,000 worth of free gas.

1 opmerking:

  1. 4% kans is nog een forse overschatting van de kansen van Engeland

    BeantwoordenVerwijderen