27 juni 2010

LUV met deflatieDe markt ziet een L-herstel voor de huizenmarkt in de VS (geen herstel), een U-herstel voor de consument (langzaam herstel) en een V-herstel voor de industrie (sterk herstel). Samen dus LUV.
De industriële productie groeit nu met ongeveer 15% op jaarbasis en orders zijn nog heel sterk. De productie is nu echter sterker dan de finale vraag (de voorraadpush is bijna voorbij), waardoor je veilig kunt voorspellen dat de groei van de industriële productie en daarmee de ISM behoorlijk minder gaat groeien in de rest van 2010 (ISM richting 50-55 tegen 60 nu; de Phillyfed gaf aan dat het komend ISM cijfer gaat tegenvallen).

Door de hoge productiviteitsstijging ziet men LUV met deflatie. De afgelopen weken is men een scherp lagere inflatie voor de komende paar jaar gaan inprijzen. Zie de plaatjes voor de VS en Europa (Frankrijk). Voor de langere termijn ziet men wat meer inflatie.
Misschien is een en ander vertekend door angst en paniek. Dit leidde eind 2008 ook tot overdreven grote deflatieverwachtingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten