20 juni 2010

Praag
In 1991 was ik ook in Praag geweest. Het is nog steeds dezelfde stad, alleen twee keer zo druk en nattuurlijk verder verwesterlijkt. Maar Praag had ook in 1991 reeds dat mooie, gezellige. Bier was er net als overal in Tsjechië volop verkrijgbaar tegen spotprijzen en ook na 7-8 uur.

Het plaatje is van het eind van het Wenceslasplein, waar je naar beneden kijkt. Vandaar doorlopend via het astronomisch uurwerk naar de Karelbrug over de Moldau is een prachtige (maar wel erg drukke) wandeling).

We sliepen in hotel Evropa aan het Wenceslasplein (zie andere plaatjes). Dat is een van de weinige gebouwen die nog steeds dienst doet zoals voor 1990. Het is vergane glorie, maar nog steeds buitengewoon mooi en gezellig. In 1991 was het nog het deftigste hotel/café van de stad. Het is gebouwd, net als zo veel in Praag, in de voorspoedfase van de derde Kondratieffgolf in 1905 in Jugendstil.

Dat tijden veranderen merkten we in een bar. Daar waren ze met laptops tegenover elkaar hun dates aan het organiseren en lieten ze al glurend bij de buurman plaatjes van hun dates zien. Ze bestelden via het net hun antivegetarische pizza (zo stond op de doos, dat is typisch Tsjechië met hun enorme porties vlees, minstens 200 of 300 gram, anders mag het niet op de menukaart) en aten dat op tussen hun gechat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten