14 november 2013

De markt is niet bestand tegen het verminderen van QE

Kan men gelijmd worden door beloftes van de FED? Elke keer blijkt van wel. Is de Bank of Japan een klein beetje een tegenwicht tegen de verkrapping waartegen de Opkomende Landen met een tekort op de lopende rekening tegenaan lopen? Het vonnis luidt voorlopig dat iedereen er van overtuigd is dat Emerging Markets het putje in horen te gaan. Vooralsnog zijn de valuta’s van de fragile five daarom weer heel zwak. Brazilië loopt voorop het ravijn in met de real, maar de andere BIITS doen goed mee.

Ineens was er gisteren een beter gevoel over wat Yellen gaat roepen, een oneindige massieve QE, genoeg voor een all time high in de S&P en Dow. Ze heeft veel werk te doen om de economie in het gareel te krijgen zo roept ze, de economie presteert ver onder potentie met te hoge werkloosheid en te lage inflatie. Dat is wat de markt wil horen. De vertrouwde sectoren vlogen weer omhoog. Healthcare is back en industrials, technology zijn weer om te zoenen. Discretionary kroop uit het dalletje.

Bianco had gisteren commentaar op het groeiende leger aan deskundigen dat QE een verderfelijke zaak vindt: hij voegde Sam Zell http://www.bloomberg.com/news/2013-11-12/zell-says-buyers-lulled-into-state-of-kumbaya-by-easy-money.html toe aan zijn lijstje Barry Sternlicht, Mark Spitznagel, Bill Gross, Paul Singer, Kyle Bass, Seth Klarman, Stan Drunckenmiller, Jeff Gundlach, Larry Fink, the Bank of Korea, The Treasury Auction Borrowing Committee, Jim Grant, Jim Chanos, Jeremy Grantham and Stephen Roach
Gisteren had Woody Brock er nog een goed verhaal voor, hij hoort ook in het lijstje samen met White van de OECD. Bij zo veel eensgezindheid dat QE de economie niet helpt voor de 99% minkukels in de VS die niet tot de 1% Occupy Wall Street horen en dat na enige tijd de rekening gepresenteerd wordt met nu nog niet eens bedachte gevolgen naast hogere rente, hogere inflatie, hogere geëiste risicopremies, verliezen van de FED etc. lijkt de case voor het stoppen van QE erg sterk. Het gaat dus komen. Zoals Larry Fink al zei, de FED moet in december al beginnen en Bernanke moet door de zure appel heen bijten om Yellen niet onmiddellijk in het diepe te gooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten