27 november 2013

Gaat Modi India weer op het groeipad brengen of gebeurt dat toch al

De economische groei is weggezakt tot het laagste niveau sinds 2005 in India. De inflatie is hardnekkig te hoog, zo ongeveer het hoogste van alle Emerging Markets. De rating van de staatsleningen dreigt junk te worden.
Daar kun je de verkiezingen niet mee winnen. De belangrijkste oppositiepartij heeft een Wildersachtige troef, een zeer krachtig bestuurder die zeer hard optreedt tegen moslims, maar wel economische wonderen heeft verricht in zijn deelstaat. Hij is een oratorisch talent: Modi. Hij heeft nu al de kandidatuur van zijn partij gewonnen, wat vroeg is voor verkiezingen in India.

De leegstand van kantoren begint problematisch te worden in Mombay met 20% http://www.bloomberg.com/news/2013-11-25/india-office-boom-turns-glut-with-vacancies-real-estate.html, alleen Chengdu weet dat met 32% te overtreffen.

FT Alphaville http://www.bloomberg.com/news/2013-11-25/india-office-boom-turns-glut-with-vacancies-real-estate.html haalde Goldman Sachs aan met wat grafieken dat het ergste achter de rug lijkt in India
De keer is nauwelijks te zien en dat vaan die stalled projects al helemaal niet, maar men kan gelijk hebben dat het anekdotische bewijs klopt.
Deze plaatjes zien er al overtuigender uit. Voorlopig voorspelt men slechts 4,6% groei voor 2014 en dat is niet genoeg voor India.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten