10 november 2013

sentiment wijst op correctie, maar Yardeni ziet veel kans melt up van de aandelenkoersen


Bulls zijn op het ogenblik uitzonderlijk zwaar in de meerderheid vergeleken met de bears. Zoals je in het plaatje hierboven kunt zien, kwam dan (bij de blauwe verticale lijnen waren de bulls ook zo in de meerderheid) vaak een correctie. De meeste van die dingen waren niet erg, maar een paar wel. Timing is moeilijk als je alleen maar zo'n kleine correctie wilt mislopen. En als er geen recessie dreigt, geen schok komt (zoals eurocrisis, instorting China etc), dan heb je meestal te maken met slechts een kleine correctie.

De stemming kan heel goed doorschieten naar het te positieve vanwege meevallende economische cijfers, rotsvast vertrouwen in de Yellen-FED. Yardeni had het zelfs over een melt up scenario.

Ed Yardeni waarschuwt in de Barrons (lifting the odds for a market melt up) voor een melt up, een zo grote versnelling van de stijging van de aandelenkoersen dat de FED voor een correctie van 30% moet gaan zorgen. Aan dat scenario gaf hij 30% kans, recentelijk zelfs meer. 60% kans geeft hij aan rational exuberance (iets dat op onze kaart lijkt) en 10% aan een stevige correctie (melt down).
Hij ziet de winsten stijgen van $110 voor de S&P dit jaar naar $120 volgend jaar en $130 voor 2015. Dat is genoeg voor een S&P van 2014 in 2014 bij een koerswinstverhouding van 15,5. Maar een koerswinstverhouding van 17-19 is ook mogelijk, dat is zijn scenario van de melt up (en dat op 1987 lijkt).



Geen opmerkingen:

Een reactie posten