24 november 2013

goed nieuws van de afgelopen week

Het begint er weer wat beter uit te zien voor de mensen in Iran en wij kunnen misschien profiteren van een lagere olieprijs straks door de besprekingen over de indamming van de nucleaire ambities van Iran.

In de VS maakt men vorderingen met de afbouw van de schulden van particulieren. In snel tempo staan minder hypotheken onder water.
De hogere olieproductie zorgt voor steeds meer railvervoer en dat wijst op betere groei. Het belangrijkste goede nieuws was de royale steun voor Yellen in de Senaatscommissie (14 voor 8 tegen), zodat haar benoeming er wel door gaat komen. Overigens hebben de republikeinen de laatste jaren zo veel benoemingen tegengehouden dat het verboden wordt nog langer te filibusteren (zo lang doorkletsen, dat er geen beslissing kan worden genomen) in de senaat voor sommige benoemingen.
Reinhart (MS) ziet weer meer daglicht in de VS via een aantrekkende finale vraag (al blijft men benauwd voor tegenvallende kerstverkopen) vooral begin 2014. Autoverkopen zullen sterk zijn over november. De zwakte veroorzaakt door de politiek lijkt voorbij. De retail sales waren ook redelijk over oktober, zeker rekening houdend met de 0,1% dalende CPI. Initial jobless claims waren weer flink lager, 322.000 is laag en dat is goed voor vertrouwen, ISM etc.

In Japan begint men weer vertrouwen te krijgen in de Kuroda put en kon de beurs de laatste weken goed stijgen op o.a. de zwakke yen in het vooruitzicht van nog meer quantitative easing.

In China bleef men goedgemutst door meer nieuws over de komende hervormingen.

Het stijgingsmomentum van de aandelenkoersen lijkt onverwoestbaar. Financials, healthcare en technologie omhoog lijkt gunstig.

De verkoop van convertibles is weer booming en dat betekent meer vertrouwen bij het bedrijfsleven en meer risicobereidheid bij de belegger.

De IFO viel mee en wijst op goede groei in Duitsland blogde ik al. De leading indicators wijzen op een aantrekkende groei in de eurozone (plaatje Strategas)
En eindelijk lijkt het weer iets beter te zullen gaan in Rusland.
De belllwether index van Strategas die de gemiddelde beurskoersen laat zien van de bedrijven die het Amerikaanse BNP het beste volgen is flink aan het stijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten