10 april 2014

bij de das van Kuroda: no new QQE totdat de tas van Greenspan meer uitpuilt

http://blogs.wsj.com/economics/2014/04/08/the-boj-tie-light-blue-for-optimism/
Kuroda gaf niet toe aan al die lieden die bedelden voor extra QQE vanwege de rampzalige verhoging van de BTW die immers zonder extra QQE het herstel van de Japanse economie in de knop zal breken volgens de pessimsiten.
Nee, zei Kuroda, alles gaat goed met Japan. Kijk naar mijn das, die heb ik speciaal aangetrokken om te laten zien dat je alles van de lichte kant moet bekijken.
Dat gaat voortaan betekenen dat elke das van Kuroda geanalyseerd gaat worden.
Daarin is hij niet uniek. Als Draghi een rode das draagt, raken sommige valutahandelaren in paniek, dan is hij in de stemming om gekke dingen te doen zoals wie weet QE.


Vroeger keek men naar de tas van Greenspan. Een lichte tas betekende geen verandering in het beleid, een uitpuilende tas betekende veranderingen op komst.
CNBC maakte er een hype van. FED ST Louis publiceerde er over. Maar toch: op zeker moment verhoogde Greenspan de rente terwijl hij zo ongeveer de lichtste tas ooit bij zich had.
,
Problematisch is dat de belangrijkste centrale bankier geen das draagt. Misschien dat haar sjaaltje verklapt wat haar stemming is.
 
N.B. Greenspan vertelde in The age of turbulence dat de dikte van zijn tas alleen afhing of hij zijn lunchpakje ook in zijn tas had gestopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten