3 april 2014

update vierjaarscyclus

De indeling van de vierjaarscyclus gecorrigeerd voor de lange trend
 
De vierjaarscyclus is minder goed zichtbaar geworden door de sterk opgaande trend. Dat gebeurde ook in de periode 1992-2000. Je moet die structurele trend er uit filteren. Dat gebeurt via de oranje lijn, waarbij de S&P gedeeld wordt door het gemiddelde van de twee jaar ervoor en erna.
De afgelopen twee jaar heb je dan geen cijfers. Door te veronderstellen dat de trend van de laatste jaren doorzet krijg je de grijze lijn.
 
Het kan goed zijn dat G gezet is na teleurstelling van de aandelenhandelaren over de herverkiezing van Obama, maar het kan ook zijn dat G nog gezet moet worden. In het eerste geval kan er tamelijk een daling à la 1995 komen van de beurs versus de opgaande trend.
 
De vierjaarscyclus duurt deze keer te lang, zoals de vorige keren ook gebeurde na een gecombineerde terugslag van de juglar (golf van vaste investeringen), voorraadcyclus en schokken na 1982, 2000 en nu dus na 2009.

De oranje trend laat de S&P zien samen met het vierjaarsgemidelde (oranje lijn) en de gecentreerde vierjaars trend (gemiddelde van twee jaar ervoor en erna), met extrapolatie volgens de pijl.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten