11 mei 2014

het songfestival en de tijdgeest

Bij het songfestival horen de buurlanden op elkaar te stemmen. Dat was deze keer veel minder het geval dan vorig jaar http://beleggenopdegolven.blogspot.nl/2011/05/buren-nog-steeds-populair-bij.html. Scandinavië was niet eensgezind in hun eigenliefde en Oost Europa ook niet.

Ik dacht dat Rusland beslist douze points zou geven aan de Oekraïne en vice versa. Dat was niet het geval (en dat terwijl De Krim nog op Rusland mocht stemmrn, want qua telefoonnet is het nog een deel van de Oekraïne). De liefde van Polen voor Rusland was totaal bekoeld. Alleen Wit Rusland gaf 12 punten en Azerbeidzjan. Dat laatste land moest wel,want vorig jaar hadden ze 0 punten gegeven aan Rusland en dat was volgens de regering een fout van de telecommunicatie. dat moest dit jaar recht gezet worden en zo geschiedde.

Rusland werd uitgejoeld en tegen hun stemadvies van Oost Europa in werd Oostenrijk de grote winnaar. De transseksuelen zijn de grote winnaar. India had dit reeds als derde sekse erkend en nu dus al de eerste grote triomf.

Nederland scoorde verrassend goed. 12 punten van Duitsland is heel geruststellend voor ons.

De dames waren zeer overwegend getooid in jurken die tot aan de grond reikten, met uiteraard enkele uitzonderingen zoals Italië. De tijdgeest is dus nog steeds somber, maar er was geen overdaad aan grijszilvere somberaars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten