2 mei 2014

Mayday,mayday sell in May and go away of 17 redenen waarom niet

Bespoke had vorige maand een verhaal dat april zo'n goede maand voor aandelen hoort te zijn.
Niet erg dus. Nu zijn we toe aan de periode mei-september en traditionel was dat niet best.
De Halloweeen indicator (sell in May and go away, but rememember come back in September is een degelijk gedocumenteerde indicator dat de aandelenbeurs niet al te geweldig was gemiddeld. Of precieser: bij Halloween moet je pas terugkomen, want oktober heeft af en toe zijn krach.

Dat stelt eigenlijk dat je beter in 17 bepaalde aandelen kunt zitten die in de periode mei/oktober meestal wel omhoog gaan, zoals voedsel. Ik rekende in mei 2011 een keer uit dat als je de AEX houdt in de periode november/mei en dan overschakelt op Heineken in plaats van AEX je het aanzienlijk beter gedaan zou hebben (vorig jaar niet).


De opbrengst van aandelen was in mei/oktober niet zo negatief, maar je kon beter in 10 jaar staat Duitsland zitten zo berekende ik vanaf startpunt 1982.

Wat uitgebreider is de studie over de Halloween indicator in de bladzijde cycli boven aan het blog. De Halloween indicator is een van de grotere anomalieën van Behavioral Finance.

http://www.businessinsider.com/chart-sell-in-may-and-go-away-2014-4  was het meest aangehaald als klokkenluider voor sell in May. Overigens waarschuwde Van Duijn ook in het FD dat ook deze keer verkopen in mei wel eens verstandig zou kunnen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten