29 mei 2014

lange rente breekt naar beneden door

en de rente daalt maar door, tegen de verhalen van aantrekkende groei en inflatie in van de VS. Plaatje STTG.

De zombiekopers doen kennelijk erg hun best. Nieuwe kopers die het wonder van de hoge opbrengsten via het afdekken van hun renterisico aan het ontdekken zijn in de VS zijn kennelijk een belangrijke reden.
We hebben gezien hoe Nedelandse pensioenfondsen de dertigjaar rente naar beneden konden krijgen op de invoering van het nFTK. In de VS kunnen pensioenfondsen en verzekeraars kennelijk ook wel wat rentedaling aanrichten.

 De correlatie tussen de dagelijkse procentuele stijging van de koersen van de S&P met de tienjaar staatsleningen is heel negatief de laatste tijd. Toch zet de S&P een all time high terwijl de rente naar beneden breekt.

De Dow Jones Transport, de graadmeter bij uitstek voor vertrouwen in economische groei, doet het uitstekend, de beurzen zijn echt positief over het aantrekken van de Amerikaanse economie van het moment, maar kennelijk niet voor het aantrekken op lange termijn of ze geloven Bernanke dat de FED rente nooit meer 4% of hoger wordt (héél onwaarschijnlijk overigens).

De correlatie tussen de S&P en de euro/dollar is laag en dat wijst eveneens niet op een slecht beursklimaat.
Kortom, het zijn de zombiekopers die tegen elke prijs carry willen kopen die de rente steeds verder naar beneden brengen. Bill Gross wordt nog rijker dan hij al is met het uitbuiten van het Nieuwe Neutraal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten