10 september 2011

Thomas Lee JP Morgan: waarom aandelen omhoog kunnen


Thomas Lee van JP Morgan had een opbeurend verhaal waarom je in (Amerikaanse) aandelen moet beleggen.
1.Het belangrijkste vond hij de Citigroup economic surprises index. Die is sterk aan het verbeteren. Het economisch nieuws in de VS valt niet meer zo tegen (opmerking van mij: in Europa nog wel). De bijdrage van de handel (export-import) droeg 0,5% bij volgens de laatste berichten in juli. Dat betekent dat de JP Morgan economen volgens de JP Morgan strategist te somber zijn met hun 1% groei voor het derde kwartaal in de VS, het moet eerder 2% zijn. Dat denk ik overigens ook, maar veel meer zit (nog) niet in het vat.
2.De bouw gaat bijdragen aan de economische groei in de VS, die is nu 4% te klein als onderdeel van het BNP
3.De underperformance van actieve mangers is extreem, net als in 1998. Dit wijst op het aanschaffen van hoge bèta aandelen (opmerking: alleen als het herstel komt, net als na de paniek van 1998; een kansrijk maar lang niet zeker scenario).
4.De volatiliteit is extreem en gaat omlaag. Het beleggingssentiment is eindelijk te negatief geworden.

De club van optimisten is het eens met de redenen, maar is bang dat de beurs pas echt kan herstellen als de bittere pil van de afwaardering van Frankrijk tot beneden AAA is geslikt (het bankwezen is te zwak en pas als dat zo'n € 50-100 miljard kapitaalinjectie heeft gekregen kan Frankrijk AAA blijven).

2 opmerkingen:

  1. With havin sο much content do уou ever run intо аny ргoblemѕ οf рlаgοrism or сoрyгight
    іnfringement? My website haѕ a lоt of exclusive сοntent
    I've either authored myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the internet without my permission. Do you know any techniques to help reduce content from being stolen? I'd definitelу appгeciate іt.
    Also visit my site ... http://jeopardyreview.over-blog.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Every Indian needs to get aware about Indian state news.
    we constantly hear these scary statistics on rape, violence and.

    If you are inside market to get a home available through MLS or foreclosure auctions, it may be time to readjust our expectations.
    In a hard-to-find (unusual) occasion that I
    was subjected to TV recently, I noticed which a major news network was running the subsequent poll: Do you think that Barrack Obama
    may be the Antichrist.

    BeantwoordenVerwijderen