12 september 2011

Bidden voor Berlusconi: CDS boven 500 bp = meer margin voor Italiaanse staatsleningen?


Bianco stelt dat als de CDS spreads boven de 500 bp komt te liggen gedurende vijf dagen de clearing houses meer marginverplichtingen gaan vragen bij het speculeren in Italiaanse staatsleningen. Dan zou de hel losbreken. je kunt ook zeggen dath het dan moeilijker wordt om Italië kapot te speculeren.
Als de spread van Italië met Duitsland boven 4,5% komt, dan is ook een oekaze aan schrijvers van CDS premies op Italië voor bijstorting marginverplichtingen te verwachten.

Die arme Berlusconi. Hij is zonderling lang premier van Italië en heeft het economisch goed gedaan gezien de omstandigheden. Hij vergat te stimuleren na het faillissement van Lehman Brothers, waardoor Italië nog steeds niet failliet is en een van de kleinste overheidstekorten heeft in het Westen.Hij krijgt de ene na de andere bezuiniging tamelijk moeiteloos door het parlement. Als Berlusconi valt en er een of andere bevlogen olijftakpoliticus aan de macht komt, dan is het afgelopen met de geloofwaardigheid van Italië als land dat de hand op de knip houdt en de ideale schatkistbewaarder is van Europa (Draghi). Dus laten we bidden voor Berlusconi en Italië (maar het schijnt dat Berlusconi alleen maar gered kan worden door de door hem zo verafschuwde communisten (uit China), alleen dat gerucht al dat China geen concurrerende euro wil, zorgde voor ineens 1,5% stijging van de S&P500 vandaag na de aanvankelijke daling).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten