7 juni 2012

Bianco's conference call (2): de hooprally

Volgens Bianco is er iets raars aan de hand: Europa staat in brand, de macro van Amerika valt wat tegen en toch zijn er haast geen beren.
Sinds de jaren 70 zijn er niet zo veel mensen geweest die een correctie zien met herstel en geen echte bull of bear markt.
Men wil niet verrast worden door de hooprally omdat er internationaal gecoördineerd met geld gesmeten gaat worden, dat weet iedereen. Hilsenrath heeft het plechtig beloofd in de Wall Street Journal: er komt actie van de FED en hij is het officieuze dorgeefluikje van de FED om de markt warm te maken voor QE etc.
En Bernanke gaat als Obi One Kenobi het universum redden met onconventionele middelen. Dat gaat ook de vijfde keer lukken.


Nog even wachten ,maar als de ingeprijsde inflatie onder 1,8% komt dan zet Obi One Kenobi het startsein op groen volgens Bianco, maar niet eerder. 1,50% zou helemaal mooi zijn want dan beredeneerde Bernanke bij QE2 dat er 43% kans op deflatie was en dat was veel te hoog, dus moest er QE komen (dat geldt nu nog meer)

Er is nog wat meer nodig, er moet hulp van de BRIC's komen en vooral ook: de beurzen moeten eerst wat verder dalen.

Als Bernanke nu al komt met QE3 om iets eind juli te gaan doen en de S&P staat dan 1450, dan staat hij voor aap. Dan creëert hij bubbels en wordt hij nog abjecter dan Greenspan.
Verlengen van Operation Twist? Daarvoor heeft de FED veel te weinig kortlopende obligaties (zie plaatje hieronder). Dat zou een lapmiddel voor hooguit twee maanden zijn en daar komt Bernanke zijn bed niet meer voor uit.

Ondertussen groeit de Amerikaanse economie volgens trend zo lijkt het en de groei zou wel eens iets kunnen afzwakken gezien de Citigroup Economic Surprise Index. D.w.z. geen daling van de werkloosheid. En dat is volstrekt onaanvaardbaar voor de FED, dus hup daar komt QE3.

Maar nu al?
Heeft de markt genoeg geduld? (Nee, natuurlijk niet)
Hum, dat betekent nogal wat volatiliteit als men gaat schakelen tussen hooprallies en bankrunangsten


Geen opmerkingen:

Een reactie posten