7 juni 2012

Europees kampioenschap: volgens koe Yvonne wint Oekraïne (Unicredit analyseert)

(plaatje van Yvonne de koe die voorspellende gaven zou hebben)
Steeds meer banken schrijven over het Europese kampioenschap voetballen. De gekte breekt weer los. Octopus Paul voorspelt (http://beleggenopdegolven.blogspot.nl/2010/07/octopus-paul-voorspelt.html)  is weer terug als populaire post op mijn blog. Ik had de diepere gedachten van ABN AMRO reeds gemeld (http://beleggenopdegolven.blogspot.co.uk/2012/05/prognoses-voor-europees.html).

UniCredit heeft een en ander eens dunnetjes overgedaan, zie FT Alphaville (This one is for you, sports fans: http://ftalphaville.ft.com/?segid=70409).

Zij geloven in de efficiënte markt: het team dat het meeste waard is hoort kampioen te worden, d.w.z. Spanje met grote voorsprong.

Nederland komt niet door de eerste ronde, dat doen Duitsland en Portugal.

Er is nog een sprankje hoop voor Nederland:





Portugal is het land met het meeste risico volgens UniCredit, met de grootste volatiliteit in de uitslagen. Wie weet heeft Portugal een slechte dag, heeft Ronaldo een akelig kuchje of zo en dan kan Nederland toch door.

Als je kijkt naar wat de coaches hebben gepresteerd heeft Nederland niet van realiteit ontspeende hoop tweede te worden

Fundamentele analyse zegt dat Ronaldo niet past in het spel van Portugal en Nederland enige reden heeft voor chauvinisme.


UniCredit doet ook wat fundamentele analyse en ziet als halve finales Duitsland- Engeland en Spanje –Polen. Duitsland en Spanje komen in de finale en wie dan wint is too close to call bij ontstentenis van Octopus Paul.

Alhoewel, in Oekraïne hebben ze een koe gevonden die de hoop de natie is geworden met de volgende volkomen onpartijdige voorspelling: de Oekraïne wint dankzij het thuisvoordeel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten