5 juni 2012

Somberheid slaat door: Nasdaq volgt Japanscenario met ruim 10 jaar vertraging

Een hele tijd volgde de Nasdaq met een vertraging van ruim 10 jaar de ineenstorting van de Japanse Topix. Sinds november 2011 is er een breuk ontstaan. De Nasdaq ging omhoog, terwijl die volgens de aanhangers van het Japanscenario omlaag had moeten gaan. Ze hebben even moeten wachten, maar nu ruiken ze hun kans: de Nasdaq zal weer gaan aansluiten bij de Topix van tien jaar geleden. Ofwel: de Nasdaq gaat meer dan 50% omlaag voordat er gedroomd kan worden van een herstel.

Het aantal doemverhalen is werkelijk aan het exploderen. De pointe is dat het Japanscenario nog waanzinnig veel te optimistisch is voor wat ons te wachten staat. De rente geeft aan dat het gedaan is met de groei in de wereld. Nooit, nooit meer gaat de beurs omhoog voordat de deleverage voldoende is afgerond en dat gebeurt de komende duizend jaar niet omdat de overheden oneindig veel geld nodig hebben om de banken overeind te houden en de kosten van vergrijzing op te hoesten.
Men ziet geen uitweg meer. De ICT-Revolutie leidt niet tot vooruitgang, maar achteruitgang, overheden waren geschift toen ze dachten da privatisering goed was, de overheid werkt immers veel efficiënter dan het bedrijfsleven.

Serieus, vandaag stelden mensen voor een put 0% rente te kopen voor de korte looptijden, omdat de rente toch wel heel fors negatief moest worden en de optiemodellen hier geen rekening mee houden, d.w.z. de prijzen voor de putoptie 0 zijn te laag.

Soros met zijn toespraak over hoe erg het gesteld is met Europa ging viral over het internet. Iedereen beveelt het aan als het meest wijze dat ooit gezegd is over Europa (nou, misschien wel met uitzondering van Reinhart/Rogoff). Geduldig legt hij uit dat de euro een bubbel is die gaat imploderen. Italië etc lieten zich vrijwillig degraderen tot een Emerging Natie die leende in een dure valuta die ze zelf niet konden manipuleren.

Hedgefunds weten het eindelijk zeker: het komt nooit meer goed.
De baas van de wereldbank is het volkomen hiermee eens.

Lombard Street research had het over de
The looming cliff for asset prices

Of Kolenboer bij IEX (http://www.iex.nl/Column/77384/Voorbeurs-GGD7.aspx):
Even een voorspellinkje doen voor de komende jaren:
1. Die 40 miljard van dat ESM fonds zijn we dit jaar kwijt
2. Volgend jaar komen ze 80 miljard pinnen bij ons.
3. In 2014 komen ze 200 miljard pinnen bij ons maar dan zijn we niet in staat om dat te betalen. Dus gaat de regering geld halen uit het pensioenfonds van het ABP met de belofte dat ze het 100% zeker terug zullen betalen. In 2017 krijgen we een europese regering die zal besluiten om die 200 miljard niet meer terug te geven en wordt een groot gedeelte van de bevolking beroofd van hun pensioen.
5. In 2035 zal de gehele eurozone door uit elkaar vallen door geldgebrek, wanbeleid, verloedering enz.., ieder krijgt weer zijn eigen munt terug en de welvaart zal dan nauwelijks hoger zijn dan in een 3e wereldland.
4. Dit zal aanhouden tot 2070, daarna krabbelen wij weer omhoog maar dat zullen de meesten van ons niet meer meemaken.
5. De AEX zal pas in 2080 weer de magische grens van 700 bereiken

Kortom, stem PVV of SP, want we moeten zo snel mogelijk af van de euro. Vooral: emigreer naar Mars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten