9 juni 2012

Zijn Japanse aandelen weer aantrekkelijk?

Absolute Strategy Research had bovenstaand plaatje van een combinatie van sentimentsindicatoren vergeleken met de Nikkei. Zij vinden de boel oversold genoeg. De macrocijfers van Japan vielen mee (4,7% groei in het eerste kwartaal) en de Japanse banken lijken een baken van rust (dat is de afgelopen decennia wel anders geweest).
Het plaatje hierboven laat de koers van de Topix versus de S&P500 zien (zwarte lijn) vergeleken met de consensus winst een jaar vooruit van de Topix/S&P500.
Dat is een plaatje om moedeloos te worden voor Japan: wat een meedogenloze gestage achteruitgang. Ik heb er een klein groen pijltje ingetekend om te laten zien dat de relatieve winstontwikkeling in Japan nu wat beter verloopt dan in de VS. Dus wie weet hout die meedogenloze trend weer even op.


Meestal beoordeelt men Jpan op de koers versus de boekwaarde. Die is heel laag. Het plaatje hierboven laat het verband zien tussen de outperformance van japanse aandelen versus Amerikaanse en de relatieve boekwaarde. Dat wijst op een outperformance van Japan, maar het is slechts een zwakke aanwijzing. Japanse aandelen zijn op driemaandsbasis weer ongeveer 10% achtergebleven en dan kwam er nogal eens een kleine opleving in de treurnis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten