2 augustus 2012

Chick Fil A dag in Amerika (1 augustus)

Ongeveer 630.000 Amerikanen hebben op Facebook aangegeven Chick Fil A’s baas te steunen via een bezoek aan deze kippentent vandaag in zijn verwerping van het homohuwelijk op basis van bijbelse gronden. Hij doneerde ook $ 5 miljoen voor anti-gay doelen.
Men protesteert zo tegen het commentaar dat deze man kreeg op zijn discriminatoire opmerkingen over het homohuwelijk. Santorum en Huckabee hebben opgeroepen tot deze dag op basis van vrijheid van meningsuiting. Er heerst in de VS de gedachte bij de nodige conservatieven dat homo’s de hetero’s de mond snoeren en zo een gevaar voor het recht op vrije meningsuiting vormen. Homo’s horen geen rechten te hebben vanwege wat men opmaakt uit de bijbel. Het is een achterhoedegevecht van de conservatieven tegen het door mensen uitgevonden huwelijk. Discriminatie bij deze menselijke uitvinding is niet op zijn plaats gaat het hooggerechtshof hoogst waarschijnlijk concluderen.

Het is wel zorgelijk dat iets als een ChickFilA protest zo ongelooflijk veel mensen op de been kan brengen. Romney is beslist niet kansloos, de meerderheid van de kiezers in de VS is tegen het homohuwelijk en kan de dappere steun van Obama hieraan niet waarderen.

Foto’s op Business Insider. http://www.businessinsider.com/chick-fil-a-appreciation-day-photos-conservatives-mike-huckabee-rick-santorum-2012-8

http://www.businessinsider.com/chick-fil-a-appreciation-day-photos-conservatives-mike-huckabee-rick-santorum-2012-8#want-to-know-more-about-chick-fil-a-18

er zijn ongeveer 60.000 foto’s over dit onderwerp op het net geplaatst, zo belangrijk is het dat kippen en aanhangers hiervan tegen het homohuwelijk zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten