18 augustus 2012

goed nieuws afgelopen week

de groeiverwachtingen in de VS stegen. Hatzius verhoogde twee keer zijn groeivoorspelling voor het derde kwartaal in de VS.
Dit kwam door de hardnekkig lage initial claims voor werkloosheid en vooral de sterke groei van de retail sales in juli. De leading indicators groeiden over juli met een keurige 0,4% na de daling in juni.
In Europa daalde de rente in Spanje, Italië mooi verder, men gelooft de pogingen van de ECB in de PIGS de rente te verlagen via verlaging  van het convertibiliteistrisico (dat je plotseling lires etc hebt in plaats van euro's)

Het sentiment van de bouwers voor de huizenmarkt NAHBMI steeg mooi verder in de VS en de huizenmarkt volgt dit herstel altijd heel gehoorzaam. Het consumentenvertrouwen verbeterde ook iets, mischien wel daardoor en door de stijgende beurs.

De prijzen voor maïs, graan lijken een beetje uit te toppen, de stijgin van de voedselprijzen in de CPI lijkt niet van grote omvang te worden.

De economische groei in het tweede kwartaal was in Europa minder rampzalig dan gedacht, zelfs in Griekenland. Nederland was de grootste meevaller met +0,2% (door sterk gestegen export naar vooral Rusland).

1 opmerking:

  1. It's awesome in support of me to have a site, which is beneficial in favor
    of my know-how. thanks admin

    Stop by my blog post: Lifestyle Liberation Blueprint

    BeantwoordenVerwijderen