17 augustus 2012

Hilsenrath roept ongelovigen in QE3 tot de orde

Hilsenrath van de Wall Street Journal roept de muitende meute (Hatzius, enkele haviken bij de Fed, Bill Gros) tot de orde: luister niet naar de haviken, de Fed gaat toch over tot QE3, zoals al eerder de duiven het pleit wonnen.
Hatzius deed de rente erg fors stijgen van de week met zijn groeiende twijfels aan QE3, het gaat ineens immers zo veel beter met de VS en met de ingeprijsde inflatieverwachtingen gaat het sinds de olieprijzen niet meer naar  willen zaken niet meer zo best.
Bill Gros schreeuwde gisteren van de daken (twitteren heet dat tegenwoordig) dat door het aanstellen van Paul Ryan de duiven voor hun baantje moesten vrezen. In 2014 worden de bantjes opnieuw verdeeld bij de Fed en wie niet recht genoeg is in de conservatief monetaire leer kan met emeritaat.
De Fed kon een en ander niet over zijn kant laten gaan en meldde aan opperdoorgeefluikje voor de pers Hilsenrath dat de haviken naar de maan konden lopen. Het draait om de werkloosheid en daar gaat het niet goed mee. Inflatie reageert helemaal niet op QE en de rente eigenlijk ook niet, dus het risico is asymmetrisch: niets doen kan de boel doen wegzakken, wel iets doen kan dit wegzakken van de economie hopelijk voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten