11 augustus 2012

Paul Ryan maakt economie inzet verkiezingen

Romney heeft zijn vicepresidentskandidaat geopenbaard. Hij koos niet voor Rubio, een lieveling van de tea party die Florida zou moeten binden. Romney koos toch voor Paul Ryan, de man die in het congres de bezuinigingen moest regelen voor de republikeinen. Men dacht dat Romney iemand anders zou kiezen, omdat Ryan te belangrijk was om de bezuinigingen door het congres te loodsen.
De laatste weken gaat het goed met de kansen van Obama, maar hij is nog lang niet binnen. Normaal wordt je alleen maar herkozen met een approval rating van boven de 50% en dat lukt Obama niet. Daarvoor moet de werkloosheid dalen van 8,3% nu tot onder 7,5% in november.
Obama heeft het geluk dat Romney nog minder goedgekeurd wordt.
Een en ander kan gemakkelijk veranderen. het blijft een nek aan nek race, omdat het niet goed gaat met de economie in Amerika. Net als na 1945 leidt dit voortdurend tot wisselingen in de kiezersgunst.
De republikeinen zijn in het voordeel in het spenderen van gelden voor propaganda, meer dan in 2008. Na het verdelen van de gunsten over nog meer conservatieve kandiadten dan Romney concentreren de Super Pacs nu al hun dollars op Romney en dat gaat helpen. Obama hoort de verkiezingente verliezen op basis van de economische omstandigheden. De werkloosheid is te hoog, het verkiezingsvertrouwen is te laag, geen president is op zo'n slechte score herkozen.
Obama heeft alleen een kans, omdat Romney niet populair is. Als de S&P500 verder stijgt dan gaat het goed met het consumentenvertrouwen en wordt Obama herkozen. Als de S&P500 niet stijgt, dan heeft Romney de beste kansen. Dan kiest de marginale kiezer op basis van de economie en de marginale kiezer denkt dan net als Reagan al zei: hebt u het nu beter dan vier jaar geleden of zoals Clinton riep: it is the economy stupid.
Het blijft spannend, Romney heeft nog steeds een goede kans Obama te verslaan. Europa heeft de doorslaggevende invloed: als Geithner op Sylt Schaüble niet heeft overgehaald iets groots te doen in  de eurocrisis, dan kan Obama inpakken, want dan gaat de S&P500 niet genoeg omhoog om het consumentenvertrouwen op te krikken..

1 opmerking:

 1. Right here is the right blog for everyone who wishes to find out about this
  topic. You realize a whole lot its almost tough to argue with you
  (not that I really would want to…HaHa). You definitely put a new spin on a subject
  that's been discussed for ages. Great stuff, just great!


  Here is my blog post Lifestyle Liberation Blueprint Review

  BeantwoordenVerwijderen