7 augustus 2012

stoffige blik op Mars en de kracht van negatief denken

Eerste kleurenplaatje van nieuwe Marsmissie van NASA
Over enige tijd komt het ontstofte plaatje. Voorlopig is de stof nog niet opgetrokken, net als de mist over de vooruitzichten van de economie en markten

Moet je nu positief worden op zo iets, dat dit allemaal maar kan en straks nog meer,  of moet je juist meer negatief denken?

Volgens The New York Times moeten we de kracht van negatief denken gaan uitbuiten. Ik dacht altijd dat je beter zo veel mogelijk optimistisch moet zijn om het leven gemakkelijker te maken.
Nee, dat is volgens Oettingen vaak niet goed. Al dat positivisme van tegen je zeggen dat alles goed is terwijl je in de put zit kan vaak beter achterwege blijven. Te veel vertrouwen leidt tot ongeluk (ze halen het over brandende kolen lopen aan waarin positivist Tony Robbins mensen te langzaam liet lopen en daardoor 21 mensen voor brandwonden behandeld moesten worden) . Als je je veel slechte scenario's kunt voorstellen, dan kun je er moed uit putten dat het slechtste kunt doorkomen en blij zijn als je niet in het worst case scenario kwam.

Tsja risicomanagement is belangrijk. Collega Ruud zei vanmorgen dat rendementsmanagement meer aandacht moet krijgen en daar zit veel in.

Afijn het is een buitengewoon populair artikel in de NYT:
http://www.nytimes.com/2012/08/05/opinion/sunday/the-positive-power-of-negative-thinking.html?_r=1&src=me&ref=general

Geen opmerkingen:

Een reactie posten