27 oktober 2012

barrons bye bye bull market

Dit soort covers ziet men als contrair. Er wordt veel te veel negativisme gespuid, allemaal zaken die we al lang weten: Amerika moet net als Europa deleveragen, we vallen van het fiscale klif, Obama wordt herkozen (Romney is overigens vermoedelijk nog slechter voor de beurs), bedrijven weten niet meer hoe ze hun omzet moeten vergroten (ze zijn kennelijk blind voor de Opkomende Landen en nieuwe diensten), de marges gaan omlaag, de investeringen gaan omlaag (maar niet lang), er is geen vertrouwen (maar het neemt wel toe en daar draait het om) en de PE's zijn te hoog (ja, vergeleken met 2011 wel, maar niet vergeleken met voor 2009).
Het panel van Barrons ziet het niet zitten, althans de meesten.

Aandelen ziet men niet zitten, maar staatsleningen al helemaal niet (nog steeds niet na al die jaren). De FED stooirt te lang met te veel geld en dat moet leiden tot te veel inflatie, d.w.z. rentes boven de UFR komen er echt wel met enige jaren geduld.
Dan maar goud, dat ziet men 9% stijjgen (maar stel dat Romney wint, dan kan goud omlaag bij de baard van de aan de kant gezette Bernanke).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten