14 oktober 2012

goed nieuws afgelopen week

Meestal legt men covers als die van Barrons contrair uit, maar Barrons geeft de normale redenen waarom de Dow Jones wel eens naar een all time high zou kunnen gaan. Geen enkle bedrijf in de Dow heeft een PE boven de 20 en HP slechts 4. De dividend pay out is maar 35%, dat kan een stuk hoger. Koerswinstverhoudingen en dividenden zijn hoog vergeleken met de extreem lage rente.

Het publiek is nog niet ingestapt, dat ging door met het dumpen van aandelen, beleggingsmaatschappijen in aandelen. Men heeft nog steeds liever obligaties.
De wall of worry is nog erg groot, dat is gunstig.
GS was druk bezig het aantal positieve bewoordingen te tellen in het Beige Book, maar vergat op te merken dat hun cai, current activity index pijlsnel omhoog aan het gaan is. Op het ogenblik zit de VS kennelijk op een 3% groeitempo (dat is hoger dan de consensus).

Het economische nieuws was niet zo slecht, het consumentenvertrouwen vogens het survey of the university of Michigan steeg flink. De intial cliams voor werklooshied daalden veel (met telproblemen in Californië, republikeinen schreeuwen steeds harder dat de arbeidmarktcijfers eeevne gemanipuleerd worden).

De winstcijfers zijn nog niet goed, al komen ze zoals altijd wel binnen boven de neerwaarts bijgestelde verwachtingen. Vooral de financials zouden het goed moeten doen met de gestegen huizenprijzen en steile rentecurve. maar de beurs was niet blij met de mooie cijfers van JP Morgan (de walvis was nu echt verteerd) en Wells Fargo.

De afgelopen week werd men weer iets minder negatief over de eurocrisis getuige de kleine rentedaling in Spanje en Italië.

De Chinese yuan werd weer sterker tegen de dollar, zette een record high sinds de nodige jaren en dat geeft aan dat de Chinezen iets meer vertrouwen krijgen in hun economische groei.
De Chinese beurs lijkt overigens eindelijk te gaan stijgen, tegen de trend van Wall Street in zelfs op het ogenblik.
Misschien hielp het dat de Peoples Bank of China $ 42 miljard de economie inpompte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten