9 oktober 2012

kansen Obama bergaf

De kansen op herverkiezing van Obama zijn nog goed, maar ze hebben sinds zijn zwakke tv debat met Romney een knauw gekregen. Volgens Intrade ging het van 79% naar 66% totdat de werkloosheidscijfers Obama weer vaart gaven richting 71%. Maar dit weekend met de opnieuw zwakke verdediging van zijn falen (dit was niet de Mitt Romney die we in vorige maanden zagen, hij is stout plotseling zo dynamisch en minder extreem te zijn) en wat kanttekeningen bij de mooie werkloosheidcijfers deden de kansen volgens Intrade dalen naar 64%.
Nog zo'n zwak debat en het wordt echt spannend. Dan krijgt de kandidatuur van Romney weer momentum, zoals we in Nederland bij samson zagen (maar voorlopig lijkt het erop dat net als in nederland de zittende baas het toch haalt).

Kanttekening bij de werklosheidcijfers: er waren heel erg veel tijdelijke banen bijgekomen volgens het household survey (niet zoals bij het tig keer grotere establishment survey) en dat wordt de volgende maand gecorrigeerd volgens de tabel van Bianco
Strategas bestrijdt dit, na zo'n daling van de werkloosheid komt er zelden een grote tegengestelde beweging. 0,1% stijging volgende maand zou normaal zijn.

Misschien heeft Karl Rove toch gelijk en wint Romney toch net als Reagan. Carter stond toen in oktober nog ruim voor boven die extreme conservatief en domoor Reagan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten