20 oktober 2012

vierjaarscyclus: stijging ging te hard

Na 81 dagen (dat is  heel lang) ging de Amerikaanse beurs gisteren meer dan 1% achteruit. De beurs lijkt uit zijn humeur door de slechte winstcijfers. 61% is meegevallen ten opzichte van de verwachting, maar dat is aan de echt lage kant nadat de taxaties zo naar beneden gemanipuleerd waren. De cijfers van de financials zijn OK, maar die van technologie/Nasdaq zijn teleurstellend. Tot voor kort had de Nasdaq het veel beter gedaan dan de S&P, maar na gisteren niet meer.

Het fundamentele nieuws is goed, de retail sales wijzen op een stijgende ISM, in China was de analyse na een hele berg cijfers dat de economie echt aan het uitbodemen is (en met behulp van liquiditeitsinjecties van de PBoC was de beurs daar blij mee), maar de charts wijzen op uitputting van de trend.

Het bovenstaande plaatje laat de range FG zien in de vierjaarscyclus, zoals ik die al de nodige maanden inteken. Dat laat maar één conclusie: we zitten aan de bovenkant van de band en de S&P moet wat terug. Bij een stijgende ISM hoort dat maar weinig te zijn ,zeker als China inderdaad een soft landing heeft bereikt, maar vanuit Europa kan er natuurlijk wel wat slecht nieuws komen die de correctie wat groter maakt.

De kansen van Romney lijken steeds verder te verbeteren, ondanks de goede prestatie van Obama bij het tweede debat. Romney trapte in de val van Obama zo nu en dan, maar won terrein op het meest kwetsbare terrein van Obama: de economie. Romney loopt verder uit in de polls over wie de economie het beste zou kunenn sturen. De beurs reageert niet goed op de stijgende kansen van Romney, wat vreemd is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten