2 oktober 2012

KKR ziet onroerend goed als bescherming tegen overdadige geldgroei

KKR ziet inflatie over enkele jaren opdoemen vanwege de enorme monetaire stimulering door centrale banken. De korte rente is veel te laag en dat leidt na enige tijd tot hogere inflatie. In het plaatje hierboven ziet men inflatie na twee jaar nadat de korte rente te lang veel lager is dan de nominale groei van het BNP.
Je kunt je hier het beste in een tijd met lage rente het beste tegen beschermen met onroerend goed.

Bij regressieanalyse voor de VS kon ik het resultaat hierboven niet tevoorschijn toveren, het verband was zwakker in de afgelopen paar decennia.

Ik krijg heel vaak de vraag of al die extra geldgroei niet tot heel veel inflatie gaat leiden. Voorlopig wijzen de analyses op een lagere inflatie als de geldgroei vrij hoog was geweest in de voorgaande twee jaar, pas na zo'n zeven jaar te hoge geldgroei zie je een tegenbeweging (volgens de regressieanalyse) van hogere inflatie. Maar die tegenbeweging is zwakker dan die invloed van twee jaar geldgroei.

D.w.z. het kan nog even duren voor je hogere inflatie ziet door het wel erg royale monetaire beleid. Na 2018 zou men wel eens last kunnen krijgen om de inflatie in toom te houden.

Bernanke zegt dat het huidige beleid niet tot inflatie zal leiden en Volcker steunt hem (
Volcker Says Fed Bond-Buying Has No Effect on Inflation in WSJ)
Bernanke beweerde ook dat Friedman hem zou steunen. Dat schoot in het verkeerde keelsgat bij zerohedge (Ben Bernanke Just Told A Massive Lie About Milton Friedman). , Anna Schwartz die een halve week samenwerkte met Friedman was woedend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten