12 februari 2014

HH 1 van Yellen: S&P het meeste omhoog op HH in 25 jaar

Waar men vooral van de stoel van rolde was hoe kort het voorbereide verhaal was. Zo’n vijf bladzijden waar haar voorgangers minstens 12 bladzijden nodig hadden.

Haar antwoorden zijn recht voor de raap en niet voor misinterpretatie vatbaar. Heel anders dan de Delphisch omfloerste teksten van Greenspan die er een genoegen in schepte de misinterpretaties van zijn teksten weer recht te zetten of een door een commentator ingenieus gevonden uitleg verder uit te breiden.

Ze bewees weer een duif te zijn, maar ging niet ineens een andere interpretatie geven aan forward guidance. Die drempel van 6,5% was een cijfer, maar je moest dat in de context zien van andere cijfers. Het overschrijden van de drempel van een zo’n cijfer hoeft nog lang niet te leiden tot een oordeel van verkrapping van het monetaire beleid of een eerdere verkrapping dan men dacht.

Maar ze zei wel dat er een bredere set van variabelen moet komen waarop forward guidance gebaseerd moet worden.

En nee, het gedonder in diverse Emerging Markets is geen gevaar voor de Amerikaanse economie. En er zou best nog wel meer mis kunnen gaan in Emerging Markets.

QE werd verdedigd via de toename van net wealth. Banken kunnen wat scheutiger zijn met hypotheken als de waarde van huizen weer stijgt/ gestegen is.

 Yellen moet zich  donderdag verdedigen in het congres voor een panel van vier mensen waarvan er drie een uitgesproken tegenstander van QE zijn.

Taylor leidt het kruisverhoor en vindt de huidige rente te laag en QE heeft de economie niet geholpen en de rente in ook 2013 doen stijgen.
 
Vandaag was de beurs er heel blij mee, een grotere stijging dan normaal bij een Humphrey Hawkins Testimony. Het is een belangrijke anomalie dat de beurs erg vaak omhoog gaat als de voorzitter van de FED een verhaal houdt.
 
Wat dat betreft zorgt Yellen voor continuïteit, iets wat ze ook echt van plan is en waarmee ze haar toespraak begon
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten