29 november 2014

Amerikanen houden van hun rijken en sporen armen aan meer belasting te betalen

http://www.aei.org/publication/top-400-taxpayers-paid-almost-much-federal-income-taxes-2010-entire-bottom-50/#discussion
Het blog Carpe Diem gaf bovenstaand plaatje om aan te tonen hoe welwillend de rijken in Amerika zijn in het betalen van belasting en hoe de armen in Amerika hun plicht verzaken om bij te dragen aan de belastinginkomsten. De rijkste 400 betalen even veel belasting als de armste 50%.
De post is geschreven in het kader van Thanksgiving Day. Professor Perry spoort de lezers van zijn blog aan een bedankbriefje te schrijven aan die rijkste 400 vanwege hun ongelooflijke gulheid in het bijdragen aan de belastingopbrengsten.
De commentaren op zijn post geven Perry gelijk: 18% belasting betalen door de rijken is enorm veel meer dan je van hen kunt verwachten (als je zo veel verdient, kun je toch wel iets verzinnen om de belastingen te ontwijken, zo denkt men in Amerika. Deze belastingbetalers zijn echt  filantropen. Vergelijk Warren Buffett die een lager percentage belasting betaalt over zijn inkomen dan zijn secretaresse).
Geen wonder dat het boek van Piketty beter verkocht wordt in Amerika dan in Frankrijk. In Europa denken we toch iets anders over de gulheid van de rijke belastingbetaler die maar liefst 18% belasting betaalt. Alhoewel, sommigen Fransen ergeren zich zo erg aan de belastingtarieven dat ze liever Rus of Belg worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten