12 november 2014

China gaat open en dan? Alibaba gaf het voorbeeld met singlesday.

Chinese aandelen waren in trek de laatste maanden. De afgelopen weken lijkt de belangstelling wat te luwen, zo goed gaat het namelijk niet in China.
Hongkong doet niet me. Onroerend goed is even uit en daar stat de Chinese beurs bol van. Al die casino's in Macao ook even niet, witwassen van je geld gaat even wat moeilijker.
De stock trading link tussen Hongkong en Sjanghai gaat volgende week van start. Dat zou wel eens grote belangstelling kunnen opwekken. Niet langer moet je als westerling in semistaatsbedrijven met te veel schuld en bureaucratie beleggen, maar je krijgt de kans in leukere bedrijven te gaan beleggen.
Dan Alibaba en de Singlesday. bovenstaand plaatje is van vorig jaar. Dit jaar zijn er weer nieuwe records gebroken. 165 miljoen orders werden er geplaatst. Dat is enkele keren meer dan cyber Monday in de VS, als iedereen de koopjes van Thanksgivingsday op het net koopt.
(via STTG). De Amerikanen zien ineens wat een koopje Alibaba is vergeleken met Amazon en andere Amerikaanse internetprut. Je weet niet goed wat je koopt met Alibaba, maar het verkoopt veel en groeit als kool.
In enkele jaren stampte Alibaba een heel nieuwe feestdag uit de grond. Je kunt liefde echt kopen in China op Singlesday. Wat een uitvindingGeen opmerkingen:

Een reactie posten