16 november 2014

samenvatting financieel economisch nieuws van de afgelopen week

De beurzen waren zeer rustig. De aandelenbeurzen bouwden hun overboughtposities iets af en de rnete, die was wer niet met een stok echt omhoog te krijgen.
In Europa waren er de cijfers over de zwakke economische groei in de Eurozone. Deze waren ongeveer als verwacht, maar er was iets meer groei in Frankrijk dan gedacht en vooral in Griekenland was er eindelijk eens een goed cijfer.
De zorgen blijven over de lage inflatie in de Eurozone, met bijvoorbeeld dalende producentenprijzen in Duitsland (ook CPI iets omlaag).

In de VS groeiden de detailhandelsverkopen iets meer dan verwacht (inclusief de 1,5% daling van benzineverkopen) en waren er (zoals verwacht) opwaartse bijstellingen over de maand ervoor. Initial claims voor werkloosheid waren iets hoger. De FED labor Market Conditions index (waar Yellen zo naar kijkt) bleef onveranderd. Het vertrouwen van het midden- en Kleinbedrijf NFIB  en het consumentenevertrouwen van de universiteit van Michigan stegen duidelijk.

Alibaba's Singles day genereerde ruim $ 9 miljard aan verkopen. China sloot verdrag met VS over klimaat (CO2 na 2030 niet meer omhoog) en handel in o.a. technologie. China porde Australië mee te doen in de infrastructuurbank AIIB voor Azië.
China begint komende week de Sjanghai Hong Kong Stock Link, waardoor buitenlanders een beter gediversifieerde portefeuille Chinese aandelen kunnen kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten