25 november 2014

the forecaster: na koersexplosie grote crisis 1 oktober 2015

Bij Pauw werd de documentaire over de naderende crisis behandeld: The Forecaster op IDFA Martin Armstrong: er komt een gigantische crisis volgend jaar. 1 oktober (om vijf over half drie denk ik).
Tot dan kan de beurs omhoog. De S&P kan naar 3000.
Dan komt er een gigantische crisis in Europa en Japan en dan ook de VS natuurlijk. Er komen oorlogen, Rusland is het zat dat ze financieel het mes op de keel gezet wordt.
De dollar verliest zijn waarde en andere valuta's ook. Al die fiat valuta's, dat moet ophouden. Ooit gaat het steeds meer schulden maken fout.

Om de 1000 pi dagen komt er een financiële crisis, om de 3114 dagen. 8,6 jaar. (ongeveer de duur van de investeringscyclus, de Juglar)
Zes van die periodes maken samen een Kondratieffgolf en om de 400 jaar houdt de wereld op met draaien.
De trailer http://www.bukerapictures.com/en/films/the-forecaster
Ineens komt men erachter dat hij alles goed voorspeld heeft: de krach van 1987, de top van de Nikkei. Jeltsin en Poetin draven op. Het roekeloos schulden maken gaat ons opbreken. Daarom werd hij beticht van voorwetenschap, manipulatie van alle markten in de wereld en jaren in de bak gezet.
Hij vergat de crisis van 2008 te voorspellen.
Misschien moet ik de kaart van de Kondratieffgolf van het blog halen.

3 opmerkingen:

 1. verdere update http://beleggenopdegolven.blogspot.nl/2015/10/de-voorspellingen-van-martin-armstrong.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Peter,

  aan het einde van de docu zegt hij dat de Zwitsers de euro gaan loskoppelen, dat kan haast niet anders. Deze docu is uit 2014. Wat is er gebeurd dit jaar!

  De +/- vijftigjarige cyclus is ook terug te zien bij de Maya's, de bijbel 7x7 jaar + jubeljaar en Kondratieff. Alleen qua exponentionaliteit lijkt van invloed op de duur van de golven. Ik kom ook een link tegen m.b.t. Pi en de Tao. Armstrong haalt ook het universum erbij en dan wordt het voor mij interessant.

  De klap kan zomaar uit Duitsland komen - Faillissement Deutsche Bank en dan gaat het rollen.

  Richard van Dooren

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zonder twijfel heeft Armstrong veel voorspellingen gedaan en daarbij veel rake voorspellingen gedaan. Daarbij heeft hij veel cycli gebruikt waar ik ook in geloof, zoals de Kondratieffgolf.
   En exponentionaliteit, dat is ook plausibel.
   Maar kennelijk heeft Armstrong iets verkeerds gedaan. Hij moet rijk geworden zijn van zijn voorspellingen en toch is hij kennelijk in zijn processen niet goed verdedigd, heeft hij niet goed genoege advocaten gehad.
   Zijn foute voorspellingen komen niet aan bod. Dat moeten er ook heel veel zijn.
   Het voorspellen van welk staartrisico er gaat optreden is moeilijk. Deutsche Bank is inderdaad een groot staartrisico, maar ik hoop dat dit niet fout gaat..

   Verwijderen