20 november 2014

de FED notulen: ze weten het ook niet meer, iedereen denkt iets anders

De laatste tijd zit men de notulen van de FED steeds beter uit te pluizen en daar allerlei conclusies aan te verbinden.
De notulen van de laatste vergadering gaven niet veel nieuws, anders dan ze niet goed wisten wat te doen met hun belofte de rente pas na considerable time te verhogen en dat je beter maar niets kunt zeggen over financiële stabiliteit als het niet nodig is. Men wilde geen onrust zaaien over de zorgelijk lage groei buiten de VS zo lang ze bijna zeker weten dat het wel goed zit met de groei in de VS.
Ze zijn zich aan het bezinnen over hoe ze de snelheid van de verhogingen gaan communiceren.
Ze zijn aan het experimenteren met de reserve repo facility en daar mogen de nodige honderden miljarden tegenaan gesmeten worden ($300 miljard, men verdubbelde dit en men is nog niet eens begonnen met verhogen van de rente).
Zerohedge zag uiteraard onheil, deze keer in het zo duidelijk aansturen op komende renteverhogingen, omdat de FED zich niet laat bang maken door het buitenland. Eigen land eerst en daar gaat het goed. De inflatie daalt door de lagere grondstoffenprijzen, maar dat zal tijdelijk zijn. De FED is echt meer havikachtig en neemt zich voor zich minder van de wijs te laten brengen door kleine dalingen op de aandelenbeurs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten