23 juli 2015

club van pessimisten verwacht te triomferen

Alle brokers zeggen dat je nu extreem optimistisch moet zijn. Het is allemaal extreem goed afgelopen in Griekenland en je hebt nu een once in a lifetime opportunity om Chinese A aandelen te kopen tegen slechts 43% premie. Geloof dat monstertje van Yellen niet, zij gaat het echt niet in haar hoofdje halen om de rente te verhogen. Ze moet koest blijven vanwege enorme verkopen van waardeloze staatsleningen door de Chinezen. Ze komt echt wel met QE4. Institutionele beleggers zitten met zakken met cash dat belegd moet worden. De winstcijfers over het tweede kwartaal vallen geweldig mee. Kuroda is een idioot om zo stellig te zeggen dat er geen nieuwe QE komt. Hij komt zelfs met een nieuwe maatstaf voor kerninflatie die flink hoger is.

De club van pessimisten stelt dat de markt de feiten wel heel erg verdraait  Yellen verhoogt de rente. Als je naar de grafiek van de korte merikaanse rente kijkt dan is dat duidelijk dat de patiënt dood is. Als deze dan toch gaat bewgeen, brengt dit een enorme schokbeweging op gang. Kuroda doet echt niets al wil de markt nog zo graag. Carney verhoogt de rente ook.
Emerging Markets verkopen hun valutareserves en masse. China voorop. China heeft ineens heel andere bestemmingen voor die valutareserves dan Amerikaanse staatsleningen. Het Chinese bedrijfsleven ook. China blaast de zijderoute nieuw leven in. Vult de bankreserves aan,nu de klanten zo veel verliezen op hun onderpanden van grondstoffen en vastgoed. Niemand kan goed uitleggen wat de plotselinge enorme uitstroming van kapitaal uit China betekent. Dat kan niet iets goeds zijn.
Die instortende grondstoffenprijzen geven aan dat er iets verschrikkelijk mis is.
Obama in Keniya, dat gaat fout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten