1 juli 2015

op werkvloer in de VS nemen de millennials de macht over van de babyboomers: millennials zijn individualistisch, hard, willen een bonus

via blog Peter Diamandis.http://peterdiamandis.tumblr.com/post/120473088223/most-important-generation-yet
In 2015 hebben de millennials op de werkvloer in de VS qua aantal de macht overgenomen van de babyboomers.
Die laatsten gaan in grote getalen met pensioen. Generatie X heeft het nakijken, ze zijn voorbij gestreefd. In Europa is dit overigens niet het geval, daar grijpt generatie X nog net de macht.
De macht van de millennials schiet echter omhoog, vooral in de VS.
Diamandis denkt dat millennials veel beter zijn dan zijn eigen generatie X: "I personally have a team of 5 millennials that is doing amazing things – they are more flexible, motivated, creative, and hard-working than most."
 Verder in zijn blogpost over  Meeker's rapport heeft hij een tabel met de waarden van de millennial
Dit verbaasde me zeer. Ik dacht dat de huidige jeugd zich af zou zetten tegen de harde wereld die in de laatste decennia is ontstaan, dat ze bonussen afwezen. Niets van dat al. Als ze hard werken, willen ze een bonus want dat hebben ze verdiend. Overigens is het nog een betrekkelijk normale jeugd: ze willen werk doen dat er toe doet, belangrijk is in de wereld van nu. Dat mag dan weer wel ten koste van het salaris gaan.

Dit wijst niet op de keer naar een zachtere tijdgeest die volgens de Kondratieffgolf over enige jaren op gang moet komen en dan decennia moet aanhouden.
Vreemd, maar misschien veranderen de waarden van deze ge-enquêteerde internet millennials of is de groep niet representatief (winnaars zijn denk ik oververtegenwoordigd).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten