8 juli 2015

Merkel: de Grieken hebben nog een lesje bezuinigen nodig, waarom leren ze het toch nooit

Stout zijn de Grieken. Terwijl steeds meer bejaarden in vuilnisbakken hun kostje bij elkaar aan het zoeken zijn en de gezondheidszorg zodanig implodeert dat de gemiddelde levensverwachting moet dalen, is het mevrouw Merkel er veel aan gelegen de Grieken duidelijk te maken dat ze meer moeten bezuinigen nu hun economie instort. Er moet meer bezuinigd worden dan eerst voorgelegd werd in de voorstellen, anders is het voorstel niet geloofwaardig.

Rutte helemaal over de rooie dat na de klinkende verkiezingsoverwinning Tsipras niet met een voorstel kwam om de economie verder kapot te bezuinigen.

Tot 20 juli hebben ze kans een grexit te vermijden. Aanstaande donderdag moeten de plannen af zijn om grexit te vermijden.

Allemaal dappere taal, maar Griekenland gaat natuurlijk niet buigen. Merkel wil geen afschrijving van de schulden. Kansloos, vooral bij een grexit.
Griekenland moet gewoon € 50 miljard krijgen, om te beginnen € 30 miljard. Natuurlijk krijgen ze dat, alleen erg langzaam, een grexit is bij nader inzien toch onmogelijk. Griekenland betaalt niet, maar verlaat de eurozone toch niet. Dat is de inzet van de Grieken. Het is legaal niet mogelijk Griekenland uit de eurozone te zetten alleen als ze uit de Europese unie gegooid worden. Aanhaken bij de roebelzone dan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten