1 augustus 2010

the end of men (2)

http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2010/07/the-end-of-men/8135
Hanna Rosin ziet als een dolle mina de komende overheersing van vrouwen over mannen.
In het nieuwe normaal hebben mannen afgedaan. Ze zijn eigenlijk nergens meer voor nodig. Ze zijn veel te vaak werkloos met slechte opleiding of functioneren minder goed dan vrouwen. Hun communicatie is slecht en hun vechtzin contraproductief, zo krijg je steeds weer nieuwe crisissen.
Als een land echt ziek is dan kiest men een vrouw om uit de problemen te komen. Zo ging het in Rwanda en Liberia (ze hebben mijn zorg nodig zei Ellen Johnson Sirleaf) en in IJsland.

Hanna steekt de draak met de ontdekker van het procede hoe je bij kunstmatige inseminatie (kunstzinnig tikte ik eerst) de keuze van het geslacht bijna helemaal kunt bepalen (de heer Ericsson). Hij dacht dat dit zou leiden tot een grote voorkeur voor jongens. Maar wat blijkt? men kiest vaker voor meisjes dan voor jongens. Het zijn overigens de vrouwen die hierover beslissen. Dat gebeurt nu zelfs in landen waar vrouwen tot voor kort zwaar gediscrimineerd werden, zoals Korea. Men kiest 2 tegen 1 voor meisjes bij kunstmatige inseminatie. Mannen zijn eigenlijk alleen nog maar nodig om vrouwen te bekoren: mannen zijn de domme blondjes tegenwoordig.


Och, de eerste post over the end of men lokte goedwillend commentaar uit van vrouwen (maar niet op de post zelf,men wilde niet onder eigen naam reageren).
Misschien moeten er ook andere dingen worden recht gezet. De vrouw mocht eerder met pensioen. Dat is onzin, want ze leven langer en blijven ook langer gezond. Er moet dus wetgeving komen dat rvouwen minstens twee jaar langer moeten doorwerken dan manne. Ook de pensioenpremie van vrouwen moet omhoog om te corrigeren voor hun veel hogere levensverwachting. Daar kan dan een een lagere werkloosheidspremie tegenover staan, omdat vrouwen minder werkloos zullen zijn.
Alimentatie zal voortaan in principe door de vrouw moeten geschieden en niet de man. Dat is het nieuwe normaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten