8 augustus 2010

meer vacatures in de VS


De initial claims voor werklosheidsaanvragen in de Vs zijn nog steeds zorgwekkend hoog en staan een redelijke groei van de werkgelegenheid in de weg. Pas bij minder dan 400.000 nieuwe aanvragen hoort de werkloosheid te dalen volgens de oude statistische verbanden. Die intial claims liggen rond de 480.000 en toch is de werkloosheid in de VS ietsje dalend.
Voor een klein deel komt dit, omdat steeds meer mensen de moed opgegeven hebben nog aan werk te komen en niet alnger werkzoekend zijn.
Voor het grootste deel komt het omdat tegen die hoge werkloosheidsaanvragen ook een snel groeiend aantal vacatures staat. Die groei is zo hoog dat de FED van St. Louis het een conundrum vindt dat de werkloosheid zo hoog is.

Ecompic data maakte het bovenstaande plaatje met de gegevens van de vacaturesite Indeed en via Paul Kedrovski van het blog Infectuous Greed.
De job postings geven aan dat de arbeidsmarkt in de VS weer tot leven aan het komen is, vooral in transport en industrie. De afgelopen maand zag een opleving bij twee achterblijvers (gezondheidszorg en onroerend goed). Het plaatje laat vooral ook zien dat het aantal vacatures in de gezondheidszorg erg groot is.

N.B. er wordt enigszins getwijfeld aan de kwaliteit van de cijfers van internetcijfersvergaarbak Indeed, maar men erkent dat je de trend die de cijfers laat zien in grote lijnen wel kan geloven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten