8 augustus 2010

bezuinigen, bezuinigen

Duitsers hebben dat bezuinigen nodig om het vertrouwen te herstellen. Wij in Nederland msischien ook. Wij hopen natuurlijk wel dat andere landen om ons heen iets minder streng in de bezuinigingsleer zijn.
Gelukkig komt er wat dat betreft een kabinet met mededogen van de PVV. Dat maakt bezuinigen een hels karwei. Men is 18 miljard overeengekomen en inclusief wat nagekomen tegenvallers dus 20 miljard.
De PVV heeft als echte oppositiepartij bedongen dat er niet op zorg bezuinigd mag worden. Dat is het enige deel van de begroting dat volstrekt uit de hand aan het lopen is in Nederland en dat wordt nog even wat extra aangewakkerd. Nederland heeft de kosten voor pensioen en ziektekosten prima geregeld, maar met de zorgkosten heeft Nederland nu het duurste systeem in de wereld, zo heeft men berekend. Dat optuigen van een volstrekt onbetaalbaar zorgstelsel is een uitvloeisel van de Fortuynrevolutie (dat waren immers de puinhopen van paars (wat zou ik die puinhopen graag terughebben)) en dat wordt door Wilders natuurlijk in ere gehouden.
De VVD houdt de hypotheekrenteaftrek overeind. Defensie moet zijn dure speeltjes in verwegistan houden van VVD en CDA. De lasten moeten niet verhoogd worden.Meer blauw op straat.
Geen kopvoddentaks. Nog enige ontwikkelingshulp en niet alle musea dicht.
Zo eenvoudig gaat dat bezuinigen niet worden. Men zal het wel eens worden met alle infrastructuurinvesteringen uitstellen en te snoeien in de uitgaven voor onderwijs (iets dommers kun je economisch gezien niet doen, maar er zit niets anders op, willen we kunnen genieten van het eerste kabinet Wilders).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten