31 maart 2015

Een paar dagen van wat aarzelende koersen en meteen krijg je karrenvrachten negatieve verhalen over je heen voor de aandelenbeurs.

Een paar dagen van wat aarzelende koersen en meteen krijg je karrenvrachten negatieve verhalen over je heen voor de aandelenbeurs.
Gelukkig is er dan nog Benderly die rotsvast blijft geloven in goede economische groei in de VS en een redelijke beurs, ongeveer zoals ingetekend op onze kaart van de Kondratieffgolf. Rond 2017-2019 moet je dan de handdoek in de  ring gooien omdat de recessie eraan komt.
Voordat er een recessie komt kijkt de beurs meer naar of er nog economische groei is en de ISM redelijk hoog staat. Dat gebeurt zelfs als de winsten tegenvallen. En dat dreigt overigens wel te gaan gebeuren. De lonen dreigen te stijgen nu zelfs Walmart de lonen wil gaan verhogen. Winstmarges staan onder druk door de arbeidkosten per eenhied product en door de te sterke dollar. Toch kan de beurs zo'n 10-15% per jar omhoog tot de recessie komt. Dan krijg je een 25%+ daling, zo ongeveer in 2018.

Hieronder wat van die negatieve plaatjes.
het gaat echt slecht met de winstverwachtingen, al komt dit vooral door energy en materials.
S&P 500 Index, monthly with MACD and 12-month MA and 17-month (350-day) MA

 The negative MACD on a monthly basis for the S&P 500 is a WARNING that a top is being 
formed aldus Yardeni
het domme geld koopt bij de opening, de sterke handen ij de sluiting. Dus als je dat eerste half uur vergelijkt met dat laatste half uur dan denk je wat te weten wat het slimme geld doet versus het domme. En je ziet nu de dommen kopen en de rijken verkopen. Niet goed als dit niet stopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten