29 maart 2015

goed nieuws van de afgelopen week

De trend van earnings revisions lijkt te keren. Door de lagere olieprijzen en de sterke dollar is er een flinke neerwaartse herziening gaande in vooral de VS. Maar volgens het plaatje van Lapthorne van socgen lijkt een en ander weer iets te verbeteren, uiteraard vooral in de eurozone. In Japan was een en ander al mooi (boven 50).

In de VS lijken de detailhandelsverkopen en huizenverkopen weer op te krabbelen. Initial claims blijven laag en dat betekent doorgaand groei van de werkgelegenheid.
Verder had je nogal wat verhalen over hoe de kosten van gezondheidszorg aan het meevallen zijn. Men bespaart veel meer op de kosten dan voorspeld. Strategas toonde een getal van $ 800 miljard in drie jaar. Obamacare is een geweldig succes

Verbazender was dat Boehner compromissen met de democraten maakt en zo in sneltreinvaart ee budgetvoorstel reeg goedgekeurd. De republikeinen hebben steun van de rechterflank van de democraten nodig, omdat met hun eigen rechterflank, de Tea Party niets te beginnen valt. Gridlock begint interessant te worden, de politieke partijen zijn nu constructiever bezig dan ze i jaren gedaan hebben.De eurozone is een kooplustig volkje geworden.
via http://dashofinsight.com/weighing-the-week-ahead-time-for-an-economic-spring-thaw/
Daar geeft Jeff Miller zijn wekelijkse meestal opbeurende visie. Deze week haalt hij ter ondersteuning een video aan van Bill Miller aan, een van de succesvolste beleggers aller tijden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten