28 februari 2010

Barron's weer optimistisch: S&P minstens naar 1200


Deze week zijn enkele artikelen in het belangrijke Amerikaanse beleggingsblad Barron's weer optimistisch(net als twee weken geleden, ook nu zou dat wel eens een redelijke maandag en wie weet hele beursweek kunnen betekenen). Het gaat goed met GM en het zou wel eens een spectaculaire nieuwe beursintroductie kunnen worden, die minsten $ 50 miljard gaat opbrengen. Goed nieuws voor de Amerikaanse belastingbetaler (de $35 miljard die AIG Azië opbrengt is eveneens goed nieuws voor de belastingbetaler). Dat is het omslagnummer.
Het hoofdcommentaar stelde dat S&P500 1200 toch minstens mogelijk is, eigenlijk een te laag doel. De rentecurve is enorm steil, dus al die zorgen over een weer instrortende Amerikaanse economie zijn onzin. De enorme hoeveelheid cash op de balansen van het bedrijfsleven waren in het verleden ook goede aanwijzingen dat het beter zou gaan in de toekomst. Ook de banken puilen uit van de cash en kortlopende staatsleningen (waarop ze niet veel meer dan 0% verdienen), meestal gaat men dat inzetten voor kredietverlening. Maar nu wil men geloven dat alles anders is en dat zou wel eens niet het geval kunnen zijn.

In andere artikelen gaat men op de groene toer (ik schreef overigens mijn groene verhaal voordat ik Barron's las). Vooral Amerikaanse nutsbedrijven moeten zeer veel gaan investeren vanwege achterstallig onderhoud. Dat moet op groene wijze, vooral ook omdat dit op lange termijn goedkoper is volgens de schrijver. Men raadde allerlei technologiebedrijven aan en in een ander artikel groene beleggingsfondsen.
Wat dit aantoont is dat de beurs waarschijnlijk behoorlijk omhooggaat als de angst voor Griekenland gaat afnemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten