4 mei 2010

wereldherstel accelereert

De beurzen vinden het beter om maar in te storten op de Spaanse griep, maar het fundamentele nieuws is werkelijk geweldig.

Het senior loan officer report laat zien dat de Kredietcrisis verleden tijd is met aantrekkende vraag naar leninegn en aantrekkende appetijt van banken om leningen te verstrekken

Winstbijstellingen gaan weer naar boven terwijl de verhouding opwaartse/neerwaartse winstbijstellingen al heel hoog was (de afgelopen paar maanden zwakte het winstbijstellingsmomentum wat af)

IFO is op een niveau gekomen dat de Nederlandse werkloosheid binnen zes maanden hoort te dalen

Amerikanen consumeren weer als vanouds. Die nijver sparende Amerikaan is een fabeltje. 3.6% consumptiegroei in het eerste kwartaal en vooorlopig lijkt consumptie nog sterk te blijven.

De Amerikaanse overheid houdt hand op knip en daardoor gaat het goed met het Amerikaanse overheidstekort, terwijl de economische groei toch hoog blijft (maar wel minder hoog dan het geval zou zijn als lokale overheid in VS nog steeds gat in hand had)

Economische groei in China torenhoog, maar zwakt wat af. Inflatiedoelstellingen China liggen binnen bereik.

Global Leading Indicators van bijvoorbeeld Goldman Sachs accelereren weer (vanaf hoog niveau. ISM heel hoog in VS. Australische dollar sterk. export Azië sterker. etc)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten