1 mei 2010

Warren Buffett staat pal voor Goldman Sachs


Zoals verwacht verdedigde Warren Buffett Goldman Sachs op de aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway. Hij had geen medelijden met de slachtoffers van de beruchte dubieuze belegging die verkocht was aan IKB en verzekerd door ABN AMRO. Voora; ABN AMRO zah hij als suferds die geen recht op klagen hebben, zij moestentoch echt weten dat van alles en nog wat short ging tegen het duistere product en dat het verzekeren hiervan een beetje dom is wanner je er niet extra goed induikt.
De 100% verdediging van de top van Goldman Sachs was geen verrassing natuurlijk, gezien de grote beleggingen hierin door Buffett en de familieverbanden met GS en de zoon van Charlie Munger (de bejaarde belegger van Berkhiere Hathaway). Munger zei evenwel dat GS dit had mogen doen, maar dat het toch niet erg ethisch was.

Ik was verbaasd dat het aandeel GS gisteren zo veel omlaag moest op de aanklacht die toch niet bepaald onverwacht kwam. GS werd wel als crimineel afgeschilderd, maar dat had toch ook geen verrassing moeten zijn: dit proces moet nog lang duren en door GS als crimineel af te schilderen dwing je dit af.
Er begint nu toch wel gegronde angst aan het ontstaan dat de overheid met nodeloos geweld de investment banks aan het afbreken is. Als ze echt op deze manier blijven doorgaan, is dit erg slecht voor de financiële sector in de VS. De democratische kiezers vinden dit natuurlijk wel een goede zaak.

Ik heb de strip van Abstruse Goose (http://abstrusegoose.com/263) afgedrukt (gezien op blog The Big Picture)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten