28 juli 2012

Contrair op hedge funds loont vaak


Dommere beleggers dan hedge funds schijnen er niet te zijn. Vooral als ze veel negatiever zijn dan advisors schijn je met aandelen goed te kunnen verdienen.
In juni was de bèta, de gevoeligheid voor de ontwikkeling van beurskoersen in aandelen in bijvoorbeeld de S&P500 zeer laag.
Dit plaatje is van Credit Suisse en die putten uit die te negatieve bèta moed (hun collega's bij JP Morgan ook, maar die hebben op andere gronden juist weer hun vaak zo optimistische hoed afgezet). De advisors zijn nog niet negatief genoeg, maar toch, die hedge funds geven misschien nog wel betrouwbaarder aan dat ze dom bezig zijn. Nog wat meer ferme taal van onze centrale bankiers en/ of minder slecht macro nieuws en de hedge funds moeten hun bèta gaan neutraliseren en dat betekent kopen. Daar moet toch wel een heel snelle grexit of veel tranen van Rajoy tegenover staan om dat te voorkomen.

In het plaatje van Bespoke kun je zien dat de (AAII) individuen somberder zijn dan de adviseurs. Er was vorige week een herstel vanaf 22% , nu 28% (terwijl koersen 1% daalden, er is verzet tegen de daling van de keorsen) tegen normaal 38% (Bespoke). Bullish pieken van individuen waren diverse keren voor de markttop, dalen waren wat minder voorlopend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten