15 juli 2012

goed nieuws afgelopen dagen

Na al die sombere overpeinzingen over de eurocrisis, tegenvallende winstcijfers en verdwijnende groei in de BRIC's is het denk ik goed enige recente goed nieuws plaatjes te laten zien. Al die posten met label club van pessimisten is niet leuk, al kun je het als contraire indicator zien.

Als eerste de huizenmarkt in de VS, waarbij nu ook de Wall Street Journal luid roept dat de grootste ellende voorbij is. Huizenprijzen stijgen, verkopen ook en men begint daarom weer te bouwen (housing starts) en dat moet tot extra economische nieuws gaan leiden in de komende jaren.
Hiermee samenhangend het bericht dat er in het eerste kwartaal een kleiner percentage van de hypotheken in de VS onder water staat (al is het nog steeds een akelig hoog cijfer).
De groei van de industriële productie viel in diverse landen mee, hierboven India. Het is nog niet best, maar het doorbreekt de vervelende trend.
De grote daling van de initial claims in de VS was met stip het beste economische nieuws. We zitten nu 40.000 onder de top, in normaal verband betekent dit ISM +4. Men roept overigens wel dat ogeveer 20.000 komt doordat de autofabrieken korter dichtgingen voor revisie, maar toch dan is het nog steeds een bemoedigend cijfer.
Zelfs in de Eurozone viel de industriële productie mee (net als in het VK, niet getoond).
Job openings in de VS zitten in een mooi stijgende trend en dat betkent dat er niets mis is met de werkgelegenheidsgroei in de VS, iets hogere groeicijfers zouden er horen te komen volgens de job openings
De groei van China viel iets tegen, maar de kredietgroei is weer aan aan het trekken, de investerinsgroei niet aan het afzwakken en dat geeft moed: het is maar een soft landing in China. Het bedrijfsleven gehoorzaamt braaf aan de overheid en leent meer nu het tijdelijk weer mag.

1 opmerking:

  1. I read this piece of writing fully regarding
    the comparison of most up-to-date and previous technologies,
    it's awesome article.
    Have a look at my web blog - cool articles for teenagers

    BeantwoordenVerwijderen